Långvarig ryggvärk, kronisk lumbago

Det här inlägget om långvarig ryggvärk, kronisk lumbago är taget från min nya petinetinformation om ryggont som finns här. www.ontiryggen.com. För den som vill läsa den längre versionen klicka här: kronisk lumbago.

Kronisk lumbago, långvarig ryggvärk

Lumbago betyder ryggont och man syftar ont i nedre delen av ryggen, ländryggen.  Akut smärta som i akut lumbago eller ryggskott kallar man det dom 3 första veckorna. Subakut smärta är mellan 3-12 veckan och definitionen på långvarig ryggvärk är när man haft ont mer än 3 månader.

Vid kronisk lumbago eller långvarig ryggvärk är smärtan oftast inte lika intensív som vid ett ryggskott men däremot kan smärtan ligga på en konstant ganska hög nivå. Vid kronisk ryggvärk är det viktigt att göra en ordentlig undersökning av hela kroppens funktion för att hitta en bakomliggande orsak till ryggvärken. Ibland kan orsaka sitta där man har ont i ländryggen men ofta så orsakas smärtan av störningar i andra kroppsdelar. Det kan t.ex vara så att man är väldigt stel i höfterna och ländryggen har fått kompensera och blivit överrörlig vilket orsakar förslitningar med medföljande irritation, inflammation och värk.

Behandling kronisk lumbago, långvarig ryggvärk

För att nomraliser rörligheten i kroppen och minska på smärtan i ländryggen, brukar kiropraktorer använda justeringar för att öppna upp stela, orörliga leder och återställa rörligheten. Behandlingen av den lokala smärtan i ländryggen kan ske genom triggerpunktbehandling eller annan mjukdelsbehandling. Specifik rehabträning för att återfå normal rörlighet och förbättra koordinationen kan ibland behövas. Läs mer här: kronisk lumbago och här: lumbago

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: